Αγ. Ιωακείμ και Άννα

Οι Άγιοι Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα

Σήμερα 9 του μηνός Σεπτεμβρίου, μνήμην ποιούμεθα των Αγίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης!

Χτες 8 Σεπτεμβρίου τιμήσαμε τη Γέννηση της Θεοτόκου.

Η Αγία Τριάδα με μορφή τριών αγγέλων εμφανίστηκε στην Χεβρώνα κάτω απο την δρύ του Μαμβρή στον Αβραάμ και τη Σάρρα και προείπαν την γέννηση του Ισαάκ απο την στείρα μητέρα του Σάρρα.

Ο πόθος για τον Τριαδικό Θεό των Αγίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννας, γεννούσε μέσα τους τον πόθο να συνεχιστεί η Τριαδική Ζωή που βίωναν μέσα στον αγιασμένο Γάμο τους με την γέννηση ενός τέκνου που θα αφιέρωναν στον Θεό.

Γιατί ο σκοπός του Γάμου πρώτα είναι ο αγιασμός των συζύγων ξεχωριστά αλλά και μαζί, εις μία Σάρκα εις Χριστόν και εις Εκκλησίαν.

Ύστερα είναι ο αγιασμός να συνεχίζεται μέσα στα γεννώμενα τέκνα και τα τέκνα των τέκνων και να δημιουργείται γενεά ανθρώπων που αγαπούν τον Κύριο.

Η σημασία που ο Χριστός και η Εκκλησία δίνουν στον Αγιασμό του Γάμου και της Γενεάς φαίνεται στο Ευαγγέλιο της Κυριακής προ των Χριστουγέννων, όπου μας αποκαλύπτεται η Γενεά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ως Ανθρώπου που ξεκινά από τον Ιεσσαί, πατέρα του Δαυίδ και καταλήγει στην Θεοτόκο και στον μνήστορα Ιωσήφ.

Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα έχουν τον τέλειο Γάμο που έχει ως επίκεντρο την πίστη και Λατρεία του Τριαδικού Θεού που ήταν τόσο δυνατή που ο Θεός άκουσε την προσευχή τους για γέννηση τέκνου και ανέπλασε την άγονη μήτρα της Αγίας Άννας, σε γόνιμη και συνέλαβε τη μικρή Θεοτόκο!

Ο αγιασμός της Θεοτόκου απο γονείς που συνέρχονται με πόθο και έρωτα Θεού, αρχίζει απο τη σύλληψη της στην 9 Δεκεμβρίου.

Ο Τριαδικός θεός, παρών τότε στον Αβραάμ και τη Σάρρα, είναι παρών τώρα στη συνεύρεση των Αγίων Ιωακείμ και Άννας και προετοιμάζει την σύλληψη και την Γέννηση της Μητέρας του Υιού Του.

Η Αγία αυτή συνεύρεση των
Αγίων Ιωακείμ και Άννας αγιάζει κάθε συνεύρεση και Γάμο που βιώνεται μέσα στην Εκκλησία με τον τρόπο που ζούσαν οι Άγιοι Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα.

Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα καταξίωσαν με την
Προσευχή και τη ζωή τους την σχέση του Ανθρώπου με τον Θεό, τον Γάμο μέσα στην Εκκλησία αλλά και την Αγία Τριάδα με αποκορύφωμα τη σύλληψη και Γέννηση της Θεοτόκου που θα γεννήσει τον Σωτήρα του Ανθρωπίνου γένους τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

Γάμος λοιπόν σημαίνει:
Προετοιμασία των
μελλονύμφων με Μετάνοια Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία ώστε με καθαρή καρδιά και σώμα να είναι ενωμένοι ο καθένας χωριστά με τον Χριστό που θα τους ενώσει εις Σάρκα μία με τον Γάμο στην Εκκλησία.

Τότε βιώνεται πρώτα ο αγιασμός και η συζυγική Αγάπη εν Χριστώ, που όταν συλλαμβάνει, γεννά τέκνα αγιασμένα απο τη σύλληψη τους.

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή