Ευαγγέλιο

Η Εν Χριστώ Ζωή μας!

Η συγχώρεση των άλλων απο εμάς, έρχεται ως ξεχείλισμα της συγχώρεσης μας απο τον Θεό και το ξεχείλισμα της συγχώρεσης μας απο τον Θεό προς τους άλλους, γίνεται αέναη δοξολογία μας προς τον Θεό!

Γι’ αυτό στο Πάτερ ημών προηγείται η δική μας Μετάνοια και αφού λάβουμε τη συγχώρεση την προσφέρουμε στους άλλους!

Γι’ αυτό μας εντέλλεται ο Χριστός πρώτα να βγάζουμε με τη Μετάνοια το δοκάρι απο τα μάτια μας και μετά με την Συγχώρεση μας προς τους άλλους να βγάζουμε το καρφάκι απο τα μάτια των άλλων.

Εάν δεν προηγείται η Μετάνοια μας και πάμε τάχα να συγχωρέσουμε τον Άλλον μας λέει υποκριτές!

Γιατί;

Διότι τη Συγχώρεση μόνο ο Θεός την έχει οπότε μόνο εάν την λάβουμε εμείς πρώτα απο τον Θεό μπορούμε να την προσφέρουμε στον άλλον.

Η Συγχώρεση δεν είναι μια ευγενική πράξη είναι άφεση αμαρτιών που πρώτα παίρνουμε με τη Μετάνοια και μετά μπορούμε να τη δώσουμε.

Όταν από καρδίας Μετανοούμε, η συγχώρεση μας προς τον άλλον έρχεται σαν ξεχείλισμα της δικής μας συγχώρεσης από τον Θεό και το ξεχείλισμα της συγχώρεσης μας προς τον άλλον γίνεται αέναη δοξολογία προς τον Θεό!

Η αέναη δοξολογία μας προς τον Θεό, μας ενώνει με τους Αγίους μας, τους Αρχαγγέλους και τα Αγγελικά Τάγματα και βιώνουμε επί γης την Βασιλεία των Ουρανών.

Όλα γίνονται μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας με την αγάπη τήρησης των Εντολών του Ευαγγελίου και την αδιάλειπτη Μετάνοια, την εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, διά του Ιησού Χριστού εν Πνεύματι Αγίω!

_____

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή