Αδάμ και Εύα

Ο Αδάμ θα έπρεπε να δει πρώτα στην Εύα την παρουσία του Θεού Λόγου!

Αντί αυτού είδε μόνο τον εαυτό του γι’ αυτό είπε μόλις ξύπνησε «αυτή είναι σάρκα απο τη σάρκα μου και οστούν απο τα οστά μου» αντί πρώτα να δοξάσει τον Θεό που του έδωσε την Εύα!

Γιατί τον κοίμησε ο Θεός και παίρνοντας σάρκα ψυχομένη απο τα πλευρά του, κατα τον Αγ. Συμεών τον Θεολόγο, έπλασε την Εύα.

Ο άνδρας πρέπει να βλέπει στη γυναίκα την μυστική παρουσία του Χριστού και η γυναίκα το ίδιο.

Πρώτα τη μυστική παρουσία του Χριστού μέσα του, μετά στη γυναίκα του, στα παιδιά του στους γονείς του, στα αδέλφια του και σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τη Δημιουργία!

Γιατί ο Θεός δεν τα δημιούργησε όλα και τα εγκατέλειψε στην μοίρα τους αλλά τα αγαπά και προνοεί για όλα όντας μέσα σε όλα, ως ο Πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών.

Μεγάλο Μυστήριο η απανταχού Παρουσία του Χριστού και του Θεού Πατρός εν Πνεύματι Αγίω στη Δημιουργία Του!

Γι’ αυτό ο Χριστιανός όταν μετανοεί βλέπει μέσα και γύρω του μυστικά την Παρουσία του Θεού και χαίρεται γιατί όλα είναι πλημυρισμένα και κατακλυσμένα απο το Άγιο Πνεύμα και μόνο η Αμαρτία και αμετανοησία μας στερεί αυτή την θέα, αυτή την Αλήθεια!

Γιατί ενώ η φύλαξη όλων των Εντολών και η Μετάνοια μας ενώνει με τον Τριαδικό Θεό μέσα σε Φως, η Αμαρτία και η αμετανοησία μας οδηγούν στην δαιμονική αιχμαλωσία, μέσα σε σκοτάδι.

Όλοι γεννηθήκαμε απο γονείς, Άνδρα και Γυναίκα. Εάν οι γονείς βλέπουν ο ένας στον άλλον την παρουσία του Θεού, όπως ο Άγιος Ιωακείμ και Άννα όλος ο Κόσμος είναι ευλογημένος και η Βασιλεία των Ουρανών έρχεται εν δυνάμει-δυναμικά- στη γη….

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή