Παναγία

Η Γέννηση της Θεοτόκου Ζωογονεί την Ανθρώπινη Φύση!

Στείρα ήταν η Αγία Άννα και σε μεγάλη ηλικία όταν συνέλαβε την Θεοτόκο Μαρία.

Όμως πίστευε, όπως και ο Άγιος Ιωακείμ, ότι ο Θεός μπορούσε να ζωογονήσει την σύλληψη ενός παιδιού με την παντοδυναμία Του.

Πράγματι συνελήφθη η μικρή Θεοτόκος αφού πριν ο Τριαδικός Θεός ζωογόνησε την γερασμένη και στείρα μήτρα της Αγίας Άννας.

Με πόση δύναμη και ευλογία επεσκίασε ο Θεός τη Σύλληψη που εορτάζουμε στις 9 Δεκεμβρίου και τη Γέννηση της Παναγίας μας, που εορτάζουμε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου!

Πώς η ανθρώπινη φύση της Αγίας Άννας αναπλάστηκε και μεταμορφώθηκε από άγονη σε Αγιοπνευματικά γόνιμη ώστε να γεννηθεί η μικρή Θεοτόκος ήδη αγιασμένη κατα τη φύση της;

Συνελήφθη, κυοφορήθηκε και γεννήθηκε εν Αγίω Πνεύματι όπως πρέπει όλα τα παιδιά να γεννιούνται!

Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα, είναι ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΓΓΑΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ που μας δείχνει πως οι Έγγαμοι πρέπει να ζούμε να αγιαζόμαστε μαζί σε όλα, με αποκορύφωση την Σύλληψη και τη Γέννηση των παιδιών μας, ώστε να συνεχίζεται εν Αγίω Πνεύματι η γενεά μας, ως Γενεά Κυρίου!

Με Πίστη, Μετάνοια Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να αγιαζόμαστε και να αγιάζουμε όλες τις σχέσεις μας, τις καθημερινές, τις ιδιαίτερες, τις απλές, όλη την κοινή Ζωή μας προσβλέποντας αδειάλειπτα στην ένωση μας με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό που Αυτός μας ενώνει εις Σάρκα Μία, εις Χριστόν και εις Εκκλησίαν!

Η μικρή Θεοτόκος που σήμερα γενιέται αγιασμένη κατα την φύση της, επιλέγει στα 15 χρόνια της να υπακούσει στο Θέλημα του Θεού να γίνει ο Υιός Του, Υιός της, να συλλάβει και να προσφέρει στην ανθρωπότητα τον Σαρκωμένο Χριστό, Θεό και Σωτήρα μας!

 

«Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.»

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή