Παράδεισος

Ο Νους προσεύχεται δεν σκέπτεται

Καρπός του προσευχόμενου Νου είναι ο Καρπός του Αγίου Πνεύματος: Αγάπη, Χαρά, Ειρήνη, Πίστις, Πραότης, Χρηστότητα, Εγκράτεια, Αγαθοσύνη.

Διότι παραδίνεται στο Άγιο Πνεύμα και ενώνεται μαζί Του.

Η Γνώση του, είναι Ζωή ενωμένη με το Άγιο Πνεύμα που είναι η Ζωή!

Ο Νους εμπνέεται διότι ενώνεται με το Πνεύμα το Άγιο.

Βασικό χαρακτηριστικό του εμπνεόμενου Νού ειναι η Ειρήνη διότι εμπιστεύεται τα πάντα στην Πρόνοια του Θεού.
Αναμένει την λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας απο τον Θεό και όχι από τα προγράμματα του, τα οποία κάνει μεν αλλά με διάθεση αναμονής της απάντησης απο την Πρόνοια Του, πράγμα που τον γεμίζει με Αγάπη και πραότητα στη διαχείριση της καθημερινότητας.

Καρπός του μη προσευχόμενου νου είναι η σκέψη σαν μια αυτόνομη διανοητική λειτουργία που παράγει αλυσίδα αμέτρητων λογισμών και αυτόνομα προγράμματα που χαρακτηριστικό τέλος τους είναι το άγχος.

Διότι ο Νους μας είναι πλασμένος απο το Θεό για να ερωτά τον Θεό και να αναμένει τις απαντήσεις με εμπιστοσύνη απο Αυτόν ή από Άνθρωπο του Θεού ώσπου να μάθει να λειτουργεί με εμπιστοσύνη στην Προσευχή και όχι στη σκέψη

Ο προσευχόμενος αναμένει από τον Θεό- έμπνευση- ενώ ο μη προσευχόμενος από τον εαυτό του- αυτογνωσία

Ο Προσευχόμενος Νους φυλάει και τηρεί τις Θείες Εντολές και όταν βλέπει ΜΗ ΦΥΛΑΞΗ, Μετανοεί και επανέρχεται στην ένωση με το Άγιο Πνεύμα.
Βλέπει την μη ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ, το ΑΓΧΟΣ την ΤΑΡΑΧΗ ΤΗ ΘΛΙΨΗ να απλώνεται σε αμέτρητους αυτόνομους λογισμούς.

Η Μετάνοια επαναφέρει το Νου στην εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού.

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή