Τίμιος Πρόδρομος - Αποτομή

Η Θυσία του Τιμίου Προδρόμου υπέρ της Εντολής εναντίον της Πορνείας έδωσε το δικαίωμα στο Χριστό να αρχίσει το Κήρυγμα των Εντολών και της Μετάνοιας!

Ξεκίνησε ο Άγιος Ιωάννης, απο την Έρημο του Ιορδάνη Ποταμού για να συναντήσει στο παλάτι τον Βασιλέα των Ιουδαίων Ηρώδη για να τηρήσει την Εντολή του Χριστού !
Ο Ηρώδης ΠΟΡΝΕΥΕ διότι είχε την γυναίκα του αδελφού του.

Ο Ιωάννης κινήθηκε από τον Θεό να τον ελέγξει να μετανοήσει, διότι η αμαρτία του Ηρώδη, όχι μόνο έβλαπτε τον ίδιο, αλλά επειδή ήταν η Κεφαλή του Λαού, έβλαπτε όλο τον Λαόν!

Είχε επίγνωση ο Άγιος για την πιθανότητα να θυσιαστεί και τελικά θυσιάστηκε: τον έσφαξε ο Ηρώδης, δίνοντας την κεφαλή του στην Σαλώμη.

Το αθώο Αίμα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου έγινε το θεμέλιο του Κηρύγματος της Μετανοίας του Χριστού, να καλεί το Λαό από τον Φόνο και την Πορνεία, σε Μετάνοια στην επί του Όρους ομιλία Του:

Ου φονεύσεις.
Ου μοιχεύσεις.

Ο φόνος αρχίζει απο την καρδία με την κατάκριση, τον θυμό, την ειρωνεία.

Η πορνεία αρχίζει με την επιθυμία.

Ο Άγιος υπέστη φόνο και θυσιάστηκε για την πορνεία του Ηρώδη, για την πορνεία μας!

Η θυσία του έδωσε το δικαίωμα στον Χριστό εκ μέρους του ανθρώπινου γένους, να κηρύξει τις Εντολές και την Μετάνοια!

Η θυσία του Ιωάννη έδωσε από πλευράς ανθρώπων το δικαίωμα στον Χριστό να σταυρωθεί.

Να σταρωθεί σε ένα Ξύλο που απο ράβδος, πεύκου, κυπαρισιού και κέδρου, βλάστησε με τα δάκρυα Μετανοίας του Λωτ, για την πορνεία με τις κόρες του!

Η πορνεία, μισείται από τον Θεό, που για να δώσει ξανά τη Μετάνοια στον Άνθρωπο στηρίχτηκε στην Σταύρωση του Χριστού που αυτή στηρίχτηκε στη Μετάνοια του Λωτ και τη θυσία του Ιωάννη!

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή