Αγία Σκέπη

Η Σκέπη της Παναγίας μας!

Όλη η Εκκλησία και όλος ο Κόσμος σκεπάζονται από την Παναγία μας!

Πόση μανία και πόσα δικαιώματα έχει από την Ανθρώπινη αμαρτία και Αμετανοησία ο διάβολος, που διεκδικεί την καταστροφή του Ανθρώπινου Γένους, του Κόσμου όλου!

«Ως λέων ορυόμενος περιπατεί στον Κόσμο ζητών τίνα καταπίει», σαν λιοντάρι που θέλει να κατασπαράξει κάθε τι που θυμίζει την Αγάπη του Δημιουργού της Κτίσης, του Ιησού Χριστού.

Μέσα, όμως, στο Ανθρώπινο Γένος και τη Δημιουργία, υπάρχει Αυτή, που καθαγίασε την Ανθρώπινη Φύση τόσο, που τη ζήλεψε και την προσέλαβε ο Θεός από Αυτήν και έγινε Άνθρωπος, Ιησους Χριστός.

Θέλει να εξαφανίσει ο διάβολος την Ανθρώπινη Φύση, αλλά αυτή, μέσω της Θεοτόκου, κατοικεί μέσα στον Δημιουργό της, την Αγία Τριάδα, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, που έχει εκτός απο τη Θεία και την Ανθρώπινη Φύση.

Έτσι η Θεοτόκος μας σκεπάζει, όντας η Αιτία της ένωσης Θεού και Ανθρώπου, όντας η Αιτία που το Σώμα μας είναι στην Αγκαλιά της Αγίας Τριάδας, αφού το έχει ο Χριστός μας, ο Υιός του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος!

Εορτάζει σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Σκέπη της Παναγίας μας, η Αγία Σκέπη, που περιτυλίγει και σκεπάζει την όλη σχέση Δημιουργού και Δημιουργίας, ως Μητέρα του Θεού και Μητέρα μας!

Η εορτή ήταν την 1η Οκτωβρίου και μετακινήθηκε απο την Εκκλησία σήμερα, διότι πολλοί αγωνιστές του Έπους του 1940, που σήμερα εορτάζουμε, έβλεπαν την Παναγία να σκεπάζει οφθαλμοφανώς τον μαχόμενο στρατό και την Ελλάδα μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα τώρα η Παναγία μας να σκεπάζει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον Κόσμο από τα επερχόμενα δεινά, που δίκαια προκαλούν, δυστυχώς, οι ασταμάτητες αμαρτίες και η Αμετανοησία μας!

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή