αγιο πνευμα

Πεντηκοστή, η Εορτή Ίδρυσης της Εκκλησίας

Η ΑΕΝΑΟΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ !

Με την Ανάληψη, ο Χριστός, ως Θεάνθρωπος, αφού εξασφάλισε με την ΣΤΑΥΡΩΣΗ την ΜΕΤΑΝΟΙΑ και με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ Του την ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ, έφερε το Ανθρώπινο Σώμα Του, την Ανθρώπινη Φύση Του, μέσα στην Αγ. Τριάδα.

Για πρώτη φορά με την ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ η Αγία Τριάδα δέχεται στους κόλπους της, την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ και για πρώτη φορά η ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ ενωμένη με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ στο πρόσωπο του Χριστού, συνυπάρχει στην Αγία Τριάδα!

Η ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ από τότε και αιώνια φιλοξενεί το ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ, στους κόλπους  της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ!

Γι αυτό ιδρύεται η Εκκλησία σήμερα, διότι το ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ και εκπέμπεται το Άγιο Πνεύμα στους Αγ Αποστόλους και δι αυτών κατακλύζεται στον Κόσμο!

Οι Άγιοι Απόστολοι, εξέρχονται από το Υπερώον στο Λόφο Σιών και ενώ κηρύττουν  εβραϊκά, κάθε λαός ακούει την γλώσσα του.

Ο Λόφος Σιών, με το Υπερώον, το ανώγειον της οικίας Μαρίας της αδελφής του Απ. Βαρνάβα, ο οίκος του Αγ Ιωάννου του Θεολόγου, δίπλα όπου μένει και αργότερα κοιμάται  η Θεοτόκος, γίνεται ο Τόπος ίδρυσης της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία της Πατριαρχικής Σχολής από την οποία απεφοίτησαν πάμπολλοι Πατριάρχες, Επίσκοποι, Ιερείς και Φύλακες των Αγίων Τόπων, είναι Ναός της Πεντηκοστής.

Κάτω από το Υπερώον, ακριβώς απο κάτω, οι Εβραίοι έχουν τον τάφο του Δαυίδ εκ της Γενεάς του οποίου εδόθη η Ανθρώπινη Φύση δια της Θεοτόκου, στον Χριστό!

Ο Δαυίδ, ο εμπνευστής του Ψαλτηρίου της Μετανοίας και Δοξολογίας του Τριαδικού Θεού, που είναι η βάση του καθημερινού Όρθρου της Εκκλησίας, εκεί στον ίδιο  τόπο, ίδρυσε το Βασίλειο του!

Εκεί στο Λόφο Σιών κοιμήθηκε η Θεοτόκος, εκεί μάζεψε το Άγιο Πνεύμα τους Αγ. Αποστόλους από όλα τα σημεία του Κόσμου που κήρητταν το Ευαγγέλιο, για να μεταφέρουν το Θεομητορικό Σώμα  και να το θάψουν στη Γεσθημανή.

Ο Λόφος Σιών, ο Τόπος του Βασιλείου του Δαυίδ!

Ο Τόπος της Μετανοίας και Δοξολογίας του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη!

Ο Τόπος του Μυστικού Δείπνου, όπου δόθηκε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού στους Αγ. Αποστόλους.

Ο Τόπος εμφάνισης του Αναστάντος Χριστού στους μαθητές!

Ο Τόπος που ζούσε και κοιμήθηκε η Θεοτόκος!

Ο Τόπος ιδρύσεως, σαν σήμερα της Εκκλησίας, στην Καινή Διαθήκη!

« Χαίρε Σιών Αγία, μήτηρ των Εκκλησιών, Θεού Κατοικητήριον!»

Πεντηκοστή! 

Από τότε και σήμερα, ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ιδρύεται η Εκκλησία και αφού η Ανθρώπινη Φύση μας είναι ενωμένη με την Θεία Φύση του Χριστού, το Ανθρώπινο Σώμα μας είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος, στους κόλπους της Αγίας Τριάδος, διότι εκεί το έχει ενωμένο με τη Θεία Φύση Του ο Χριστός, να αγιάζεται και να δοξάζεται μαζί Του!!!

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή