Αράτω τον Σταυρόν αυτού

Ακολουθώ τον Χριστό σημαίνει: Απαρνιέμαι τον Εγωκεντρισμό μου και Μετανοώ.

Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον Σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι! (Μάρκ. η΄ 34).

Αν θέλεις λοιπόν να ζεις την Αγάπη, την Ειρήνη, και τη Χαρά του Χριστού μας στην καρδιά σου ως θησαυρούς Ζωής Αιωνίου, εκεί όπου κλέπτες δεν μπορούν να τους αρπάξουν,

Αν θέλεις να ακολουθείς τον Χριστό, την Παναγία μας , τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Παίσιο και όλους τους Αγίους μας, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ , ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

Η Μετάνοια είναι η αυταπάρνηση , η απάρνηση του Εγωκεντρισμού και της ιδιοτέλειας που καταπολεμούν οι Εντολές του Χριστού και θεραπεύουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας!

Καθημερινά και συνεχώς έχε το Νου σου σε συναγερμό, ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, να συλλαμβάνεις κάθε κλέφτη, δηλαδή κάθε επιθυμία και λογισμό που γεννιέται μέσα σου και στρέφεται εναντίον των Εντολών του Χριστού!

Συλλάμβανε τον κλέφτη και φέρνε τον νοερά ενώπιον του Χριστού, ΠΡΟΣΕΥΧΟΥ και κατάγγελέ τον σαν δικό σου γέννημα, ζήτα συγχώρεση, ζήτα Άφεση Αμαρτιών και αφού την γευθείς, αφού γευθείς την συγχώρεση και την Αγάπη του Χριστού ως αγαλλίαση στην καρδιά σου, όπως ο Άσωτος ,μοίρασε την στους φίλους και εχθρούς, συγχωρώντας έναν έναν ξεχωριστά.

Αυτή είναι η Μετάνοια, που αν την ζεις, θα σε σπρώχνει στην Εξομολόγηση σε Ιερέα και Θεία Κοινωνία στη Θεία Λειτουργία!

Κάθε παράβαση των Εντολών του Χριστού είναι Εγωκεντρισμός και κάθε τήρηση των Εντολών με πρώτη την ΜΕΤΑΝΟΙΑ , είναι Αγάπη , του Πατρος και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Ανδρέας Χριστοφόρου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή