Συνείδηση

Η Συνείδηση και η λειτουργία της

Μετά την πτώση του πρώτου Ανθρώπου του Αδάμ η καταστροφή μας είναι τεράστια!

Αποστασιοποίηση απο τον Τριαδικό Θεό, κοινωνία με τον διάβολο, φθορά, θάνατος.

Με την Σάρκωση, την Σταύρωση, την Ανάσταση, την Ανάληψη και την Πεντηκοστή πήραμε ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, που είναι το θεραπευτήριο μας, με τα Μυστήρια:

Την Βάπτιση, το Χρίσμα, τη Μετάνοια και την Εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία, τη Θεία Λειτουργία, το Ευχέλαιο, την Ιερωσύνη και το Γάμο.

Βαπτιστήκαμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, πήραμε μέσα μας το πλήρωμα της Αιωνίου Ζωής, την Βασιλεία των Ουρανών, ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ!

Τί σημαίνει ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ;

Δυναμικά, δηλαδή, ανάλογα με τη Μετάνοια μας ζούμε όλα τα πιο πάνω και θεραπευόμαστε πορευόμενοι από την Κάθαρση στο Φωτισμό και την Θέωση μας.

Εκτός από τα πιο πάνω ο Θεός μας έδωσε και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι το οπτικό και διαγνωστικό κέντρο του Νου μας που εδράζεται στη ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΑΣ.

Μια κάμερα που βλέπει νοερά και μαζί κάνει διάγνωση πάντα με βάση τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ εδράζεται στη ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΑΣ και εκ φύσεως περιστρέφεται βλέποντας από μέσα , από τα βάθη της καρδιάς μας, τις επιθυμίες μας, στα βάθη των λογισμών αλλά και των πράξεων μας.

Η φυσική της λειτουργία όπως ο Θεός την δημιούργησε, είναι

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ως κακή επιθυμία, τον γενόμενο από την κακή επιθυμία κακό λογισμό και τις κακές πράξεις που γεννώνται από τον κακό λογισμό.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ.

Η Ζωή δηλαδή που εξέρχεται δεν είναι σύμφωνη με τις Εντολές του Θεού.

Αυτή η λειτουργία της ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ή αλλοιώς η ΝΗΨΗ που έχει βάση τις Εντολές του Χριστού.

Η διάγνωση αυτή προκαλεί πόνο στην Καρδιά και συντριβή και διάθεση Μετανοίας και θεραπείας.

Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ γεννούν την Προσευχή της Μετανοίας που είναι το Μυστήριο της Μετανοίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μετάνοια ως η έμπρακτη Ταπείνωση, προκαλεί την Άφεση των Αμαρτιών στην καρδία του Μετανοούντος και την αποκάλυψη της Αιωνίου Ζωής, της Βασιλείας των Ουρανών που είναι αποκάλυψη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, της Θεοτόκου και των Αγίων της Εκκλησίας.

Η Μετάνοια ως Μυστήριο, οδηγεί στην Εξομολόγηση στον Ιερέα και τη Θεία Κοινωνία, στην Θεία Λειτουργία.

Επειδή η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας αποκαλύπτει την βρώμικη Ζωή που υπάρχει μέσα μας, δυστυχώς οι πιο πολλοί, την περιφρονούμε και με τον χρόνο την χάνουμε.

Η περιφρόνηση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ προκαλεί τις δαιμονικές ενέργειες που την σκοτίζουν και σταματά η λειτουργία της ως ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ, σταματά να βλέπει ζωντανά την Αμαρτία από τα βάθη της Καρδίας και είναι αδύνατη η συντριβή της Καρδίας και η Μετάνοια.

Η Διάνοια μένει χωρίς ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ σκοτίζεται αποκόπτεται από την Καρδιά και όλη αυτή η ζώσα και δυναμική ενότητα διανοίας και Καρδίας χάνεται.

Η Διάνοια μένει μόνη και απληροφόρητη απο τις Εντολές του Χριστού που εδράζονται εκ Φύσεως στην Καρδία γι αυτό ο Χριστός μας λέει να φυλάσσουμε τον Λόγο Του στην Καρδιά μας.

Χάνει η Διάνοια εκτός από το Οπτικό και Διαγνωστικό της Κέντρο, τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, την ΟΡΑΣΗ των Εντολών του Χριστού σαν πυξίδα της Ζωής.

Τότε αρχίζει να σχηματοποεί ο Άνθρωπος την Ζωή του σαν επίπλαστη ψεύτικη συμπεριφορά που λέγεται Πατερικά, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Φαρισαική Ζωή.

Η διάνοια, χωρίς τη ζωντανή λειτουργία της Συνείδησης δεν ζεί την πραγματικότητα αλλά, από τη μια φαντάζεται, πάσχει από την ΟΙΗΣΗ που είναι φαντασίωση και το χειρότερο είναι ότι από την άλλη ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ αντίληψη της είναι η πραγματικότητα.

Νομίζει ο ΟΙΟΜΕΝΟΣ ότι ζει αυτά που φαντάζεται και ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ανάλογα τη συμπεριφορά του.

Μένει απογυμνωμένη η Διάνοια και από μόνη προσπαθεί τυφλή και απληροφόρητη να δώσει απαντήσεις που ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δίνει.

Τυφλώνεται ο Άνθρωπος απλά διότι ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, διότι η φυσική Λειτουργία και συνεργασία τους ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ την Αμαρτωλότητα μας.

Η Αποκάλυψη Αμαρτωλότητας θέλει ταπεινή αποδοχή που ο μεν Τελώνης είχε, ο δε Φαρισαίος αποστρεφόταν.

Πηγή δηλαδή της καταστροφής της ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗΣ (ΟΙΗΣΗΣ) είναι η περιφρόνιση της ταπεινής αποδοχής της Αμαρτωλότητας μας.

Και επειδή ουδείς τέλειος, στο μέτρο και τον χρόνο που δεν λειτουργεί η αποδοχή της Αμαρτωλότητας μας και η Μετάνοια, ζούμε τη φαντασίωση και την υποκρισία :

«Έτσι είναι (τραγικό) αν έτσι νομίζετε».

H ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ!

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή