Π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα…»

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: «Αυτό που λείπει σήμερα (στην εποχή μας), είναι η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα απλότητα και ειλικρίνεια, αυτά δεν υπάρχουν.. Διότι μόλις ο άνθρωπος δει λίγο μέσα του, θα δει αμαρτίες, κακία, όπως λέει ο Χριστός. Εάν περιφρονήσει αυτήν την όραση, μη αποδεχόμενος την αμαρτολότητα(του), θα φτιάξει μέσα του την βάση για την υποκρισία. Εάν δεν την περιφρονήσει και προσπαθεί να διορθωθεί, μένει στην απλότητα και την ειλικρίνεια. Η απλότητα και η ειλικρίνεια μία μέρα ο Θεός θα βοηθήσει να γίνουν μετάνοια.»

Απόσπασμα από ομιλία του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, Νομικού, με θέμα: «Η μετάνοια και η αιώνιος ζωή, όπως την έμαθα από τους σύγχρονους αγίους και γεροντάδες» που έγινε στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης στις 13/03/2017 στα πλαίσια Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου» και προεδρεύοντα τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη.

Κατά την Ημερίδα και μετά από τον χαιρετισμό και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, διακεκριμένοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί αναφέρθηκαν με τις εισηγήσεις τους στο εν λόγω σημαντικό θέμα.

Πηγή αναδημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού:

 
Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή στην κορυφή